onsdag 9 november 2011

Äpplekaka i långpanna

5 stora äpplen
100gr Margarin
4 Ägg
4dl Socker
5,5dl Mjöl
4tsk Bakpulver
2tsk Vaniljsocker
2dl Mjölk
6tsk Kanel
6tsk Socker

  1. Blanda kanel & socker i en påse. Spara lite av det, som du strör över kakan sen. Skala & kärna ur äpplena, skiva & lägg i påsen.
  2. Vispa ägg & socker fluffigt. Smält smöret.
  3. I med resten av ingridienserna.
  4. Lägg bakplåtspapper i en långpanna & häll i smeten. Lägg på äppleskivorna. Jag la så det täckte. Strö över kanel&socker blandningen du sparat.
  5. In i ugnen i 200 grader ca 20min.
Servera med vaniljsås så blir de mums! Går kanoners att frysa!
Lycka till!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar